line
loos architects
line
 
line
PROJECTEN
line
INFO
line
MOR // Morecambe Central Promenade // UK

Project:Architect:
Opdrachtgever:
Jaar:
Oppervlakte:
Status:
Locatie:
Download PDF:
Masterplan voor een transformatie van een voormalige strandboulevard tot uitgaanscentrum met hotel, horeca, spa, casino, museum en winkels
Miguel Loos / HUB
Urban Splash, Morecambe Council
2006
7,5 ha
Prijsvraagontwerp afgerond
Marine Rd Central, Morcambe, UK
Klik hier...
In de laatste jaren is de charme van het in de 19e eeuw zo populaire badplaatsje Morcambe aan de westkust van Engeland weer ontdekt. De ontwikkelingsmaatschappij URBAN SPLASH heeft daarom samen met RIBA een prijsvraag uitgeschreven voor de herontwikkeling van een deel van Morcambe's waterfront.
Ons ontwerp beoogt de unieke kwaliteit van de locatie met een goed doormengd programma van wonen, werken en recreëren te versterken. Daarbij worden drie kavels geïntroduceerd die vanuit diverse zichtlijnen langs het waterfront bepaald worden. Binnen deze kavels kunnen de verschillende functies naast of aan elkaar tot clusters gekoppeld worden. In het hart van deze nieuwe recreatieve buurt ligt een groen parkje dat tevens als voorplein van het bestaande modernistische hotel fungeert. Langs de waterkant is er een brede “broadwalk” aangelegd die uitnodigt om te flaneren langs de nieuwe winkeltjes en restaurants die over de baai uitkijken. De uitgesproken zigzag daklijnen van de clusters vormen een markant silhouet langs de kust van de Morcambe baai en zorgt zo voor een nieuw imago.
line