line
loos architects
line
 
line
PROJECTEN
line
INFO
line
SEDA // Solid Entrepothaven Amsterdam // NL

Project:

Architect:
Opdrachtgever:
Jaar:
Oppervlakte:


Status:
Locatie:
Download PDF:
Multifunctioneel gebouw met winkels, horeca, kantoren, appartementen en parkeergarage
Miguel Loos / HUB
Het Oosten, Bouwfonds MAB
2006
Solidprogramma 13.290 m2, commerciële ruimtes 4.095 m2, parking 5.688m2, totaal 23.073 m2
Schetsontwerp afgerond
Cruquiusweg, Amsterdam, NL
Klik hier...
arial view
In het overgangsgebied tussen land en water, wonen en werken, oud en nieuw, bevindt zich de locatie ‘Van Lohuizen’ aan de Entrepothaven van Amsterdam. De Stadsdeelraad van Zeeburg heeft deze plek aangewezen voor een prominent gebouw en een nieuwe jachthaven.
De context vraagt om een duurzaam en markant gebouw dat zich moeiteloos kan aanpassen aan veranderingen in gebruik zoals wonen of werken: een solid. De keuzevrijheid in functie is voor de gebruiker niet alleen beschikbaar na oplevering maar blijft voortdurend aanwezig.
Het eerste schaalniveau van het ontwerp is dat van de stedenbouwkundige sculptuur die is afgestemd op de directe en indirecte omgeving. Op het tweede schaalniveau wordt het gebouw verder verfijnd en moedigt door de nodige flexibiliteit aan tot een gedifferentieerd gebruik. De begane grond en de eerste verdieping zijn ingezet om publieke functies te huisvesten. Het oplopende dek met een trappenpodium op het zuiden verweeft de pleinruimte tussen de pakhuizen en het Kopgebouw met het verhoogde dek dat over de kade uitkijkt.
concept loacationconcept voulume
situation
line