line
loos architects
line
NIEUWS
line
PROJECTEN
line
INFO
line
BRC // Strandpaviljoen Deining Castricum // NL

Project:

Architect:
Opdrachtgever:
Jaar:
Oppervlakte:
Status:
Team:

Website:
Location:
Download PDF:
Verbouwing van ziekenhuiscontainers tot strandpaviljoen met restaurant
LOOS ARCHITECTS
Particulier
2005
560 m2 BVO
opgeleverd
Miguel Loos, Katarina Vranova

http://www.deiningcastricum.nl/
Castricum aan Zee, NL
Klik hier...
Uitgangspunt voor dit ontwerp is het gebruik van ziekenhuis containers, die eerder als noodopvang dienden. Deze worden nu elke lente als strandpaviljoen behuizing opgebouwd om in het najaar weer in een loods opgeslagen te worden.

Gezien het tijdelijke karakter en de “dat doen we gewoon zelf” aanpak van de eigenaar hebben wij d.m.v. simpele, ruwe en goedkope materialen een eenvoudige verwerking bewerkstelligd. Deze materialen contrasteren met een aantal strategisch ingezette verfijnde elementen.

Binnen zijn de vloer en het meubilair van onbehandeld hout. Het groene wandbehang is voorzien van een verschaalt zeewiermotief. Achter in de ruimte plooit zich het witte hoogglansplafond omlaag dat de lounge zone definieert. Betonplex kaders rondom de raamopeningen accentueren het uitzicht op de duinen.

Buiten vormen de witte houten planken een neutrale achtergrond voor het bonte strandpubliek.
line