line
loos architects
line
NIEUWS
line
PROJECTEN
line
INFO
line
BRC // Strandpavilijoen JAFFA Castricum // NL

Project:

Architect:
Opdrachtgever:
Datum:
Oppervlakte:
Status:
Team:

Website:
Locatie:
Verbouwing van ziekenhuiscontainers tot strandpaviljoen met restaurant en voorzieningen
LOOS ARCHITECTS
Particulier
2005
560 m2 BVO
opgeleverd
Miguel Loos, Katarina Vranova

http://www.deiningcastricum.nl/
Castricum aan Zee, NL
Starting point are some second hand containers which have before served as provisional hospital rooms. These containers will now be set up on the beach near Castricum every year in spring and taken down in autumn.

Due to the temporary character of the structure and the DIY approach of the owner, we proposed simple, rough and inexpensive materials and building techniques, combined with some more refined elements. Inside the floor and furniture are untreated wood, and the contrasting green wallpaper has jellyfish motifs. At the back of the room, the glossy ceiling folds down onto the floor and defines a lounge area. Betonplex frames around the windows emphasize the view onto the dunes.

Outside, white wood panels provide a neutral background for the wooden furniture and the colorful beach crowd.
line