line
loos architects
line
NIEUWS
line
PROJECTEN
line
INFO
line
PPG // Patio Park Gent // BE

Project:

Architect:
Opdrachtgever:
Jaar:
Oppervolakte:
Status:
Download PDF:
Woonblok met patiohuizen, appartementen, kantoren en openbare parkeergarage
Miguel Loos / HUB
Gemeente Gent/Parkeerbedrijf Gent
2000
ca. 12.000m2
schetsontwerp afgerond
Klik hier...
Het ontwerp voegt zich als gebouw met de schaal van een bouwblok in deze context, maar gaat op een vernieuwende manier om met buitenruimtes. Het gebouw profileert zich als een horizontale slab met hoge dichtheid. Als reactie op bestaande kantoorgebouwen plooit het volume zich lokaal op tot een markante kop. Daardoor is het in staat een active gevel te vormen aan het nieuwe plein, wat nu nog een ongedefinieerde restruimte is.
De routing rond het gebouw maakt het mogelijk om diversiteit in de ontsluiting van de diepe kavels te brengen. Het volume is verder ingevouwen op de plekken waar toegangen naar de garage nodig zijn.
Door de woningscheidende wanden die op het rigide parkeergrid van 5,4 m staan wordt een ultieme vrijheid in de doorsnede mogelijk gemaakt. De transparante begane grond wordt afgedekt door de geperforeerde massa met daarin de slaapkamers. Het dak van het gebouw herbergt een verborgen landschap met suburbane kwaliteiten. De stedelingen vinden hier de kwaliteiten van de groene stadsrand bovenop hun woningen.
exploded view
line